Suomen realiteettiterapiayhdistys ry
Suomen realiteettiterapiayhdistys ry

Soveltuvuus

pic3Realiteettiterapiassa ihminen nähdään sisäisesti ja käytännöllisesti ohjautuvana. Terapiassa ei mitätöidä menneisyyden kokemusten tai ympäristötekijöiden merkitystä, koska kaikella voi olla merkittävä rooli ihmisen elämässä.

Realiteettiterapia on tehokas erilaisten ihmisryhmien kuntoutuksessa ja hoidossa. Erityisen hyvin realiteettiterapia soveltuu itsetuhoisten käyttäytymistapojen käsittelyyn.

Realiteettiterapiaa käytetään esimerkiksi riippuvuuksien hoitamisessa, ihmissuhteiden parantamisessa, rangaistusten sovittelussa ja sosiaali­työssä. Realiteettiterapialla on saavutettu hyviä tuloksia lasten ja nuorten parissa, joilla on tunne-elämän ja käyttäytymisen ongelmia. Realiteettiterapia on turvallinen, tehokas sekä joustava menetelmä käytettäväksi ohjauksessa ja terapiassa.

Tärkeää on terapeutin oma kyky muodostaa yhteys asiakkaansa kanssa. Tavoitteena on luoda luottamuksellinen, ammatillinen ihmissuhde terapeutin ja asiakkaan välille. Terapeutti auttaa asiakasta arvioimaan omia tarpeitaan sekä oman käyttäytymisensä tehokkuutta. Realiteetti­terapiassa toimiva, aktiivinen osallistuminen on tärkeä osa ohjausta.