Suomen realiteettiterapiayhdistys ry
Suomen realiteettiterapiayhdistys ry

Tulossa olevat koulutukset

Realiteettiterapian perusteet- koulutukset vuonna 2017

 

AIKA: 18-19.11 ja 8-10.12.2017  PAIKKA: Kauhajoki

KENELLE: Realiteettiterapian perusteet soveltuu ohjaustyön ammattilaisille sekä omasta ammatillisesta ja/tai henkilökohtaisesta kasvusta kiinnostuneille henkilöille.

Ohjaustyössä realiteettiterapia selkiinnyttää ammattilaisen itsearviointia ja tarjoaa konkreettisia välineitä oman ohjaustyön suunnan arviointiin ja kehittämiseen.

Ilmoittautumis ja hintatiedot:  Ryhmä kootaan yhteistyötahon toimesta, mutta jos olet kiinnostunut tulemaan tälle kurssille, jossa on yhteensä 5 päivää ota yhteyttä: heidi@ohjausavain.fi

 

 

AIKA:  15-16.12.2017 ja 12-13.1.2018 PAIKKA: Tampere

HINTA 560 € sis koulutusmateriaalit, todistuksen sekä alv:n osuuden.

Katso referenssit vastaavasta koulutusjaksosta

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Heidi Härkönen  heidi@ohjausavain.fi p.0400879940

 

Realiteettiterapiasta

 

Realiteettiterapia on käytännönläheinen menetelmä parempaan elämän hallintaan. Se tukee ihmisiä tunnistamaan mitä he haluavat ja mitä he tarvitsevat sekä arvioimaan voivatko he realistisesti saavuttaa sen mitä he haluavat. Se auttaa havainnoimaan omaa käyttäytymistä ja arvioimaan haluja ja käyttäytymistä selkeällä ja itseä auttavalla tavalla.

Realiteettiterapia perustuu valinnanteoriaan, systeemiseen selitykseen siitä, miten ihmisen mieli toimii. Valinnanteorian mukaan ihmiset valitsevat valtaosan käyttäytymisestään tyydyttääkseen sisäisiä tarpeitaan.

Perusteet koulutusjakso on laajuudeltaan 30 tuntia/ 4 päivää.  Koulutusohjelma noudattaa Euroopan realiteettiterapia instituutin EIRT :n koulutukselle asettamia ohjeita.  Osallistujat saavat opinnoistaan kansainvälisen todistuksen.

Realiteettiterapia tarjoaa ihmisille työkaluja päivittäiseen käyttöön käytettäväksi henkilökohtaisessa kasvussa ja paremman hallinnan saavuttamisessa heidän elämässään.

 

LYHYTKOULUTUKSET

Ammatilliset ihmissuhteet 25.10.2017 Tampere klo 9-12.30

 

Ammatilliset ihmissuhteet koulutus on tarkoitettu henkilöille, joiden työhön kuuluu ihmisten ohjaaminen. Ohjaustehtävät voivat sivutoimisia ja sijoittua esim. työssäoppimisen ohjaamiseen, erilaisten sairauksien ja kriisien jälkeen työelämään paluun eli niin sanotun uraohjauksen piiriin  tai oppilaan ohjauksen eri vaiheisiin, Nämä ovat ohjaamisen arkipäivää, jossa toisinaan nousee mieleen kysymyksiä siitä miksi ihmiset käyttäytyvät niin kuin he käyttäytyvät.

Ammattilaisina etsimme aina erilaisia tapoja ymmärtää ja tulkita ns. poikkeavaa käyttäytymistä. Valinnan teoria tarjoaa positiivisen viitekehyksen erilaisten ihmisten käyttäytymiseen ymmärtämiseen.

Koulutus pohjautuu realiteettiterapiaan ja tarjoaa työkaluja oman ohjauksen käsitteistön rakentamiseen. Miten ohjata ja mitä odottaa? Millainen itsearviointi rakentaa ohjaajan ja ohjattavan välille luottamusta? Miten ymmärtää ohjattavien käytös ja ottaa se puheeksi rakentavalla tavalla?

Tämä koulutus tarjoaa myös välineitä ammattilaisena kehittymiseen.

Koulutuksen hinta 50 €

Koulutuksen sisältö:

  1. Teoria ja käytäntö työn arjessa. Turvallisen vuorovaikutuksen rakentaminen
  2. Ohjaajan itsearviointi ohjattavan apuna
  3. Asiakkaan motivaation tukeminen kohti tavoiteltua muutosta.

Koulutuksessa kouluttajina ovat Jari ja Heidi Härkönen, Olli Nikoskelainen ja Miia Järvinen.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot